Кулинарен конкурс „Вкусно, защото е домашно”     

 

     При изключителен интерес от страна на публика и участници премина традиционният кулинарен конкурс „Вкусно, защото е домашно”, организиран от НЧ”Съгласие 1862” по повод 21 ноември – ден на християнското семейство и православната християнска младеж. Над 20 баници и сладкиши с плодове бяха включени в надпреварата за наградите, а журито определено беше затруднено в определянето на победителите. Най-добрите кулинарни изкушения на сръчните ямболски домакини бяха посочени след дегустацията на журито. За победител в конкурса беше обявен сладкишът „Дамски каприз” на  Величка Стоянова. На второ място журито класира Мария Симеонова и нейният постен ябълков сладкиш, а трето място беше определено за кулинарното предложение на Таня Василева.
Наред с богатата празнична трапеза, която зарадва гостите на конкурса, настроение създадоха и младите актьори от Театрална група „Палечко”, които пресъздадоха на сцената на Синия салон библейски картини. Със своите изпълнения впечатлиха публиката  още Маги Панайотова  и Христина Ненова от класа по пиано с ръководител Шаке Бабикян, Дани Иванов от класа по цигулка на Ели Попова и най-младата формация на ВС „Бижу” с ръководител Павлина Христова. Техните изпълнения бяха поздрав както за присъстващите, така и за участниците и победителите в конкурса.
Вкусната надпревара завърши с пожелания на водещите Стефания и Дара за нови срещи с новите кулинарни предизвикателства на читалище „Съгласие”, а най-нетърпеливите побързаха да опитат от вкусотиите на празничната трапеза.