08.11.2019г.

Ямбол чете: Чавдар Ценов – Иронията в „Накъде тече реката”

 

     „Това е най-дълго писаната от мен книга. Докато  се „преборвах” с нея издадох още няколко.” С това откровение започна представянето на романа си  „Накъде тече реката”авторът й Чавдар Ценов. Той беше гост в третата вечер на литературните дни „Ямбол чете”.

    „За книгата мога да кажа, че е изпълнена с ирония. В  заглавието  има метафора, но то лежи върху истинска забавна история, свързана с едно пътуване”, сподели още авторът.

    За романа има десетки рецензии като всеки от авторите им тълкува написаното по различен начин. Това, което ги обединява е категоричното мнение, че Чавдар Ценов е описал блестящо „мъжкостта” на тримата герои. За тях модераторът на вечерта Тенко Тенев казва: „ Интересни герои – чудаци и самотници”и допълва   „Няма да съжалявате ако прочетете този роман. Той е една съвременна градска проза без нищо насилено”.

     Предизвикан от Христо Карастоянов авторът Чавдар Ценов прочете откъс от книгата си, за да докаже, че може да мотивира читателите да разлистят страниците й.

      Срещата в Синия салон завърши с традиционните свободни разговори и раздаването на автографи.   


........................................,,,,,,,,,,,,,,,..,,,,,,,,,,,........................................................................................................................